Ny soffa vid flytt

Det är inte alltid den gamla soffan passar in när vi flyttar till nytt boende. Kanske är måtten i nya vardagsrummet fel eller så är det helt enkelt kul att skaffa något nytt och fräscht. Oavsett är det bra att fundera lite på vad du vill ha och vilka behoven är.

Hur stor ska soffan vara?

Är ni många som ska kunna sitta i soffan behöver du sannolikt en större modell. En hörnsoffa har plats till många personer och ramar in rummet på ett trevligt sätt. Annars är det inte dumt att dra ut soffan en bit från väggen och skapa ett rum i rummet. Mät innan du köper ny soffa så du får in den i trapphus eller hiss och genom ytterdörren.

Olika typer av soffor

Bäddsoffor är ett bra alternativ när du vill ha plats för övernattande gäster. Bra att veta är dock att bäddsoffor brukar vara hårdare att sitta i. Vill du kunna förnya din soffa då och då är en soffa med utbytbar klädsel ett alternativ såvida du inte vill byta ut hela soffan. En riktig kvalitetssoffa kan kosta lite mer. Samtidigt får du mer hållbar sittkomfort och ett tyg som bevarar färg och kvalitet bättre. Snygga soffor för alla tillfällen kan du handla här.