Ny kyl och frys till bostaden

Du har bestämt dig för att det är dags att köpa ny kyl och frys, en investering som ska hålla i många år. Därför är det viktigt att det blir rätt och att du känner dig nöjd. Här kommer några tips på vad du bör tänka på.

Storlek och design

Storleken bör utgå från hushållets storlek och behov. Lagar du mat från färska varor eller fyller du frysen med färdigmat? Föredrar du att storhandla eller småhandla dagligen? Din livsstil avgör också om du har behov av funktioner som en självavfrostande frys eller en kyl med vatten- och is-automat.

Vilket utseende man väljer är individuellt, börja med att titta på vilka materialval du gjort tidigare. Har du mycket rostfritt stål hemma eller vitt? Fristående kyl och frys återfinns ofta i moderna kök, medan integrerade vitvaror ofta väljs till ett traditionellt kök.

Energivärde

Köp inte större produkter än du behöver och välj en kyl och frys med bra energimärkning så att du kan minska din energiförbrukning. På energimyndighetens hemsida finner du information om hur du tolkar produkters etiketter, och det bästa är alltid att välja en grönmärkt produkt.

När du är redo kan du få både expertrådgivning och enkelt införskaffa dina produkter genom att handla via nätet.